אריאל קבלן רשום בסיווג איטום
אנו עוסקים באיטום כבר 40 שנה.
מתמחים בליקויי איטום מקלטים,מרתפים וחניונים.
לא פתרנו – לא שילמת !!!
חייגו ל- 054-2236022
איזה קבלן צריך בשביל לאטום מקלט?
לא כל בעל מקצוע בתחום האיטום מסוגל להתמודד עם כשלי איטום במקלטים, במרתפים וחניונים קיימים.
אנו באריאל מכירים היטב את הכשלים שמאפיינים את בעיות האיטום לאחר איכלוס.
אנו סבורים שהלקוח צריך לקבל מהקבלן המבצע התחייבות לאיטום מפני חדירת מים ולטפל במוקדים המקומיים הנצפים מתוך הנכס, עד לפתרון מוחלט.
יש לדרוש מהקבלן התחייבות בכתב להשבת כספים במקרה של אי הצלחה.
האם יש כזה קבלן?
האם קבלן שלא הצליח לפתור את בעיות האיטום, יסכים להשיב ללקוח את כספו לאחר שביצע עבודות איתור, עבודות איטום ויישום חומרים?
ובכן זוהי המתכונת היחידה שבה אנו באריאל איטום עובדים. כך רשום בהצעות המחיר שלנו, שחור על גבי לבן.
בניגוד למקובל, אין אנו נותנים הצעות מחיר שבהן יש פירוט של כל מיני עבודות, או פירוט של שיטות כאלה ואחרות, או חומרים עם שמות לא מובנים ללקוח.
הצעות המחיר שלנו הן פשוטות ביותר להבנה, הן חד משמעיות והן מציינות את המוקדים שבהם אובחנו נזקי המים.
ההצעות כוללות התחייבות לפתור את בעיות האיטום.
ההצעות שלנו כוללות מחירים מול כל סעיף בנפרד עבור אותן התחייבויות.
עבודות איטום מקלטים, מרתפים וחניונים הן מהמורכבות ביותר הקיימות בתחום האיטום. זו לא עבודה למתחילים ו/או לחובבנים.
יש לזכור שלעיתים מקלטים מצויים תחת מפלס קבוע של מי תהום, כאשר מפלס מי תהום עולה בתקופת החורף. ישנם מקלטים שנבנו על מצע קרקע של אדמה צפופה ומהודקת שאינה סופגת מים, כך שכל תוספת מי גשמים שהגיע אליה, מעלה את מפלס המים סביב המרתף.
ישנם מבנים תת-קרקעיים שנבנו במתכונות שונות והם סובלים מבעיות רטיבות וחדירות מים חוזרות ונשנות בכל חורף מחדש.
לדוגמא: בדיקת איטום מפני חדירת גזים (ראדון) שתוצאתה טובה, לא בהכרח מעידה כי מבנה תת-קרקעי כלשהוא אטום למים. גזים אינם "לוחצים" על המבנה כפי שקורה כאשר ישנם מים שהצטברו מתחת לפני הקרקע, על קירות המבנה התת-קרקעי והרצפה שלו.
גזים יכולים "לצאת"/להתאדות כלפי מעלה ואילו מים "לוחצים" כלפי מטה.
לעיתים לקוחות מסוימים תולים את האשם בכמות הגשמים המרובה שירדה באותה שנה ולעיתים תולים לקוחות מסוימים את האשם בטופוגרפיה שסביב המקלט על כי אינה משופעת לכיוונים הנכונים וכי נגרמות הצפות ו/או חדירות של מים מהקירות או מהרצפה.
אין לזה הצדקה. מרתף, חניון או כל מבנה תת-קרקעי אחר, צריך שיעמוד בכל התנאים לחדירת מים/רטיבות ולשנים ארוכות, ללא קשר לכמות הגשמים שירדה וללא קשר לטופוגרפיה.
ממה נובעים ליקויי איטום במבנים תת – קרקעיים ומהם שלבי האיטום בעת הקמת מבנה?
בראש ובראשונה, יש להתייחס לתכניות הבניה ולהנחיות שניתנו בהן לקבלן השלד ולמזמין העבודה. מה שנכתב בתכניות אלה הוא שיקבע את גורלו של המבנה באשר למערכת האיטום ובאשר לעמידות המבנה כנגד חדירת מים.
ככל שהקונסטרוקטור יכתיב בעצמו את עבודות האיטום, הוא גם יהיה אחראי לכך מבחינת החוק, אך לרוב אין הדבר כך. לרוב הקונסטרוקטור יפנה את המזמין לקבל ייעוץ מגורמים חיצוניים ובכך הוא כביכול יסיר מעליו אחריות.
מזמין העבודה – שהוא הלקוח, יפנה לקבל הצעות מחיר הן מקבלנים איטום חיצוניים, הן מקבלן השלד והן מיועץ איטום. הבחירה שנעשית אינה תמיד נכונה. ההמלצה הטובה ביותר שאנו יכולים לתת ללקוח הינה להזמין את העבודה אצל קבלן השלד שיתקשר בהסכם עם קבלן איטום שמזמין העבודה בחר.
את האחריות לטיב ביצוע העבודה ואחריות למתן מענה במקרה של כשל, יש לקבל מקבלן השלד ולדאוג לגיבוי של האחריות באמצעות שיק בטחון או ערבות כלשהי כגון שטר חוב וכד'.
מדוע חשוב לדאוג לאיטום מקלטים?
מקלט נועד לשמש אותנו בעתות חירום. כאשר ישנה חדירת מים שאינה מטופלת, נגרם נזק קונסטרוקטיבי מתמשך לפלדת הזיון בבטון ועם השנים הבטון יינזק. מקלט שהוזנח, יעביר גם מים וגם גזים ויהווה סכנה למשתמשים בו.
פנו אלינו ואנו נבחן את אופיים של מוקדי הרטיבות ואנו נפתור את הבעיות.
חייגו כעת ל- 054-2236022